برگشت قیمت بازار فلزات ، آهن ، گالوانیزه و فولاد
برگشت قیمت بازار فلزات ، آهن و فولاد :
کم شدن قیمت فلزات در بازار شیب سرازیری گرفته و کمترین قیمتها در یکماه گذشته به ثبت رسید. تبدیل پول نقد به فولاد در ماه گذشته به یک روال مرسوم تبدیل شده بود که این راندمان عکس شد. دلالان و واسطه ها اغلب قیمتهای پایینتری از تولیدی ها را پیشنهاد میدهند که در گویش بازاری به زیر فروشی معروف است.در این روزها بازار آزاد مقاطع طویل فولادی وارد فاز کاهش قیمت شده است به طوری که انواع میل گرد ساختمانی مجدد به قیمت ۹ تومان برگشت که کمترین رقم از ۲۰ تیر تا بحال است. در این بین تجار بازار شاداباد تهران از کم فروشی برخی از دلالان نسبت به همین قیمتها میگویند تجاری که به نقدینگی نیاز دارند برای کسب مشتری در این بازار راکد حاضر به زیرفروشی شدهاند اما فروشندگان بزرگتر به برگشت مجدد قیمتها امید دارند و در شرایط فعلی نیز درحال تحویل فروشهای قبلی خود نی باشند. در این بین تولیدکننده ها مقاطع طویل فولادی قیمتهای فعلی این فلز را بسیار بالا میگویند و اعتقاد دارند تکرار این رشد قیمتی در حیطه مقطع ها سود تولیدکننده را درپی ندارد که با از دست دادن بازار داخلی و صادرات به تعطیل شدن راندمان تولید خواهد شد. لذا در آینده دولت با نظارت بر استمرار عرضه شمشها به کاستن قیمت و کنترل این بازار نابسانان کمک کند.
ادامه تولید در گرو کم شدن قیمت تمان شده :
در هفتهها و روزهای قبل خریدار عمده فولاد ، گالوانیزه تولیدی کشور اشخاصی بودند که با هدف حفظ ریال خود از اثرات تورم با مبدل کردن پول به کالا وارد بازار آهن شدهاند و اکثرا فلزاتی که از تولید کننده ها خرید میشود به مکان های انبار روانه میشود و همانطور که میدانید تقاضای زیادی از سمت مصرف کننده موجود نیست ، بخش زیادی از این فلزات در انبار تاجران میماند. این موضوع بازار صادراتی مقاطع طویل فولادی نیز به دلیل بالا رفتن قیمت تمام شده و مشکلات صادرات و برگشت ارز حاصله از این روال ، تضعیف شده که همین موضوع نیز بر ایجاد زیاد شدت محصول در انبار داری های کشور اضافه شده است. در نتیجه با در نظر گرفتن شرایط بازارهای داخلی و صادرات مکرر راندمان حال قیمت امری غیر امکان پذیر است . اگر بهای فولاد و گالوانیزه ریزشی مناسب با نرخ جهانی پیدا نداشته باشد ، تولید کننده ها با از دست دادن بازار چارهای جز تعطیل کردن تولیدی را نخواهد داشت.
کما رفتن بازار فلزات ، گالوانیزه و فولاد :
درحال حاضر بازار آهن نیمه نهایی (شمش) و فولاد به حالت کما فرو رفته است و حتی مصرفکنندهای حقیقی نیز از خرید دست کشیدهاند چراکه خبرهایی مثل برگشت ارز صادر کنندها با بهبود شرایط ارزی ایران و کمبود خریداران در بازارها سیگنال برای کم شدن قیمت عامل شده و اکثرا بعد از کمی صبر و مشخص شدن نتیجه این اتفاقات در زمینه خرید یا عدم خرید فلز تصمیم میگیرند.
شرایط تولید کننده ها فولاد و گالوانیزه:
تولیدکنندگان این ورق ها از سطح تولید خود کم کرده اند و عامل اصل این مورد به مشخص نبودن سر نوشت مواد خام مربوط است. در نیمه اول سال تولید کننده در حالت بلا تکلیفی اجرا یا عدم اجرای دستورات وزارت معدن ، صنعت و تجارت درخصوص ارائه شمش در جنگ معاملات بورس کالا قرار داشته اند. مگر این مسائل واقعیت پیدا کند قیمت مواد اولیه تولید کننده حاصل نهایی کم شود و باید منتظر افت قیمتی محصول پایانی را داشت.ولی اگر به عرضه کردن بسیار کم ورق و شمش در بازار ایران ادامه پیدا کند تولید کننده واقعی که با کمبود مواد اولیه روبهرو خواهد بود اندیشه ای به غیر از رقابت با همصنفان خود برای خرید فلز نخواهد داشت که این مسئله رشد قیمت آخر را درپی دارد.
ثبات قیمت بازار مهمترین عامل برای تولیدات تولید کننده بهشمار میرود :
عدم ثبات امکان برنامهریزی را از تولید خواهد گرفت .پس اگر قرار است بازار با رشد قیمتی هم روبهرو گردد، وجود بامی تعیین شده در ایجاد تعادل در بازارات کمک میکند و امیدواریم که به سمت ایجاد ثباتی پایدار در بازار پیش روی کنیم.
قیمت ورق های گالوانیزه و فولادی برای ارائه به تولید کننده :
کم شدن صادرات یکی از مشکلات تولیدی ها به هنگام زیاد شدن قیمت است. میبایست بهای شمش به میزانی برسد که تولیدکننده نهایی بتواند محصولی را مطابق نرخ جهانی تولید کند تا بازار صادراتی خود را هم بدست بیاورد.مقدار تولید فولاد در کشور بیشتر از این هم بالاتر از سطح نیاز بازار داخل است و استمرار تولید در حیطه صادرات اینگونه فلزات است. ولی اگر ارزانی قیمت مواد میانی مثل شمشها انجام نشود میبایست منتظر تعطیل شدن کارخانهها و کارگاه های تولیدی فولاد و گالوانیزه و بیکار شدن کارگر این قسمت به علت از دست دادن بازار صادرات در اثر قیمت غیر رقابتی شویم.
مقدار نقدینگی تاجران خریدار فلزات گالوانیزه :
ظرف روزهای گذشته میزان ورود نقدینگی برای خرید مقاطع طویل فولادی کم شده اما این اتفاق لزوما به مفهوم کاهش نقدینگی تجار نیست و عمدتا از کاهش رغبت برای معاملات فولاد نشات میگیرد. درکنار این موضوع بخش قابل توجهی از تجاری که پیش از این از تولیدکننده بهصورت مستقیم خرید میکردند سراغ رینگ معاملاتی بورس کالا رفتهاند چرا که معتقدند میزان سود در خرید از این بازار بالاتر از معامله مستقیم با تولیدکننده است. تا زمانی که دولت به سیاست ایجاد سود برای خریداران محصول از بورس کالا ادامه دهد بازار آزاد در شرایط نامطلوب کمبود خریدار قرار خواهد داشت.
کم شدن نقدینگی تولیدکننده های مقاطع فولادی و گالوانیزه :
این روزها دغدغه تامین مواد اولیه به بزرگترین مشکل تولیدکنندگان فولاد و گالوانیزه کشور تبدیل شده است. درحالی تولیدکننده اصلی باید مواد اولیه چون شمش را با قیمت حتی بیشتر از نرخ جهانی خرید کند که این محصول با قیمتی به مراتب کمتر صادر میشود. درحالی که تولیدکنندگان با مشکل تامین مواد اولیه روبهرو هستند از سمت بازار نیز تحتفشار قرار میگیرند. بودجههای پروژههای عمرانی کشور به حداقل رسیده و در کنار آن رونق در ساختوساز بخش خصوصی هم وجود ندارد و همین عوامل دست به دست هم داده به فروبردن رکود در بازار داخلی مقاطع فولادی دامن زده است. درحال حاضر خریداران اصلی این بازار اشخاصی اند که میخواهند با تبدیل ریال به کالا از موج تورم جامعه در امان بمانند و خریدی از ناحیه مصرف وجود ندارد. در این شرایط بالا رفتن قیمت محصولات فولادی تولیدی در کشور موجب شده تا تولید کننده بازار صادراتی را از دست بدهد. عمده مقطع ها طویل فولادی صادراتی ایران به کشورهای همسایه صادر میشد که کشورهایی مثل چین،عمان،اکراین و ترکیه درحال گرفتن این بازارها می باشند. مسائل ذکر شده آینده پیشروی این صنعت را منفی می کند.
www.tsbargh.ir